Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème anglaise à la menthe
- 300 g de lait
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 10 feuilles de menthe fraîche, et quelques feuilles pour la finition
Les îles flottantes à la fraise
- 250 g de fraises, équeutées et coupées en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- caramel liquide maison, pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 679.7 kJ / 161.8 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Carbohydrates
- 22.2 g
- Fat
- 5.8 g
- Saturated Fat
- 2.2 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 51.2 mg
Alternative recipes
Mousse chocolat-tonka
4h 20min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20 min
Caramel liquide
25 min
Sauce béchamel
15min
Îles flottantes
40 min
Sauce caramel au whisky
35 min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Crème anglaise
15min
Crème pâtissière
15min
Mayonnaise
5min
Caramel de base
25 min