Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g de lait
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
or 1 ½ sachet de levure boulangère sèche (10 g) - 500 g de farine
- 3 c. à soupe de sucre
- 1 c. à café de sel
- 100 g de raisins de Smyrne, trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- 1 - 2 c. à soupe d’amandes effilées
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1444 kJ / 345 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 10 g
Alternative recipes
Petits pains au lait
2h 5 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Milanais
3h
Gâteau des rois
1h 55 min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Pain bis en cocotte
2h 25min
Knöpflis
50min
Gâteau du Vully
2h 30min
Pain tessinois
1h 50min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1h 45min