Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 250 g miąższu dyni, np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 320 g ryżu do risotto, typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
- 700 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
100
g sera taleggio, pokrojonego w 1 cm kostkę
ou 100 g sera camembert, pokrojonego w 1 cm kostkę - 30 g masła
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2118.2 kJ / 506.3 kcal
- Protides
- 11.1 g
- Glucides
- 69.3 g
- Lipides
- 20.2 g
- Graisses saturées
- 9.1 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 511.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z boczniakami i szampanem
35 min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Risotto z cukinii
45min
Dyniowe ragout z ryżem
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30min