Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 120 g rodzynek
- 40 g rumu
- 200 g mleka
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
ou 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 120 g cukru
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 10 migdałów, blanszowanych (optionnel)
- woda, do zwilżenia
- cukier puder, do oprószenia
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1336.2 kJ / 319.4 kcal
- Protides
- 7.1 g
- Glucides
- 52.2 g
- Lipides
- 8.7 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 103.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Mazurek bakaliowy
2h 40min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Jajka faszerowane à la caprese
35min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3h 40min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3h
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20min
Pizza 4 sery
2h 15min
Keks
2h 30min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2h 15min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min