Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 120 g rodzynek
- 40 g rumu
- 200 g mleka
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
ou 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 120 g cukru
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 10 migdałów, blanszowanych (optionnel)
- woda, do zwilżenia
- cukier puder, do oprószenia
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1336.2 kJ / 319.4 kcal
- Protides
- 7.1 g
- Glucides
- 52.2 g
- Lipides
- 8.7 g
- Graisses saturées
- 5 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 103.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kawa z żółtkiem po wietnamsku
10min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55 min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2h
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2h 20min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3h
Ogórki po azjatycku (TM5)
1h 30min
Kiszone marchewki (TM5)
72h 40min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h