Familie kip galette
TM6 TM5 TM31

Familie kip galette

5.0 (4 évaluations )

Ingrédients

Bladerdeeg

  • 200 g boter, bevroren en in stukken gesneden (1-2 cm)
  • 200 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 90 g gekoeld water
  • ½ tl zout

Gekarameliseerde ui

  • 1 knoflookteentje
  • 20 g boter
  • 110 g spek, gezouten, gesneden in reepjes (2 cm)
  • 250 g gele ui, in achtsten gesneden, lagen gescheiden
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ tl zout

Kip vulling

  • 600 g water
  • 500 g kiphaasjes
  • 220 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2 cm)
  • 3 takjes tijm, verse, alleen naaldjes, plus extra voor de garnering
  • 1 - 2 snuifjes zout
  • 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
  • 150 g verse bruine paddenstoelen, in vieren gesneden
  • 40 g boter
  • 30 g bloem, plus extra om te bestrooien
  • 1 tl kippenbouillonpasta (zie Tips)
  • 50 g room, 35% vet
  • volle melk, om in te strijken

Infos nut.
par 1 portie
Calories
3442.3 kJ / 819.5 kcal
Protides
29.8 g
Glucides
57.4 g
Lipides
51.3 g
Graisses saturées
28.3 g
Fibre
7.5 g
Sodium
1275.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives