Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
TM6 TM5

Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)

4.1 (10 évaluations )

Ingrédients

Berbere Baharat Karışımı

  • 1 tk kişniş tohumu
  • ½ çubuk tarçın
  • 4 - 5 tane karabiber
  • 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
  • 8 karanfil
  • 3 ¼ tk toz zencefil
  • 5 g pul biber
  • ½ tk kakule tohumu
  • ½ tk toz kimyon
  • ½ tk sarımsak tozu
  • ½ tk toz muskat
  • 1 tk toz zerdeçal

Zighini

  • 200 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 2 diş sarımsak
  • 50 g zeytinyağı
  • 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
  • 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
  • 220 g domates püresi
  • 30 g biber salçası, tatlı
  • 5 g şeker
  • ½ tk tuz
  • 140 g su, oda sıcaklığında

Infos nut.
par 1 porsiyon
Calories
3416.8 kJ / 816.6 kcal
Protides
31.8 g
Glucides
21.9 g
Lipides
68.1 g
Graisses saturées
26.6 g
Fibre
5.5 g
Sodium
643.4 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives