Versions compatibles
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Berbere Baharat Karışımı
- 1 tk kişniş tohumu
- ½ çubuk tarçın
- 4 - 5 tane karabiber
- 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
- 8 karanfil
- 3 ¼ tk toz zencefil
- 5 g pul biber
- ½ tk kakule tohumu
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk sarımsak tozu
- ½ tk toz muskat
- 1 tk toz zerdeçal
Zighini
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 220 g domates püresi
- 30 g biber salçası, tatlı
- 5 g şeker
- ½ tk tuz
- 140 g su, oda sıcaklığında
- Infos nut.
- par 1 porsiyon
- Calories
- 3416.8 kJ / 816.6 kcal
- Protides
- 31.8 g
- Glucides
- 21.9 g
- Lipides
- 68.1 g
- Graisses saturées
- 26.6 g
- Fibre
- 5.5 g
- Sodium
- 643.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Etli Bamya
1h 10 min
Sebzeli Kuzu Yahni
55min
Kuru Fasulye
10h
Etli Fajita
40min
Sucuklu Kuru Fasulye
10h
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1h 30 min
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1h 30 min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1h 25min
Ekmek Çanağında Dana Yahni
6h 30min
Tütsülenmiş Uskumrulu ve Semizotlu Dip
10min
Ispanak ve Peynir Dolgulu Köfte
1h 15min
Ev Yapımı Erişte
1h 5min