Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
ou 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Protides
- 46.6 g
- Glucides
- 82.1 g
- Lipides
- 2.4 g
- Graisses saturées
- 0.4 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 387.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Croque Madame
35 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6)
4h 40min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29h 45min
Sos Reuben
10min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2h
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45min
Ryba w cieście bazyliowym
1h
Langosze
1h 30min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40min