Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
ou 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Protides
- 46.6 g
- Glucides
- 82.1 g
- Lipides
- 2.4 g
- Graisses saturées
- 0.4 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 387.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Sos Reuben
10min
Makaron udon z krewetkami
30min
Kotleciki rybne z ryżem i kapustą pak choi
45min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35min
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1h 25min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3h 35min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1h 15min
Kurczaki z Kentucky
2h 40min