Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
80 - 100
g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na kawałki
ou 80 - 100 g kostek boczku - 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
- 30 g masła
- woda, do gotowania klusek
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
- 250 g mąki pszennej
- 50 g wody
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1596.7 kJ / 381.6 kcal
- Protides
- 14 g
- Glucides
- 46.9 g
- Lipides
- 14.8 g
- Graisses saturées
- 6 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodium
- 662.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Makaron po alpejsku
45min
Chlebek buraczany z za'atarem
1h 55min
Placki z purée ziemniaczanego
1h 55min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45min
Kotleciki z chleba
45min
Quiche z resztkami serów
1h 50min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35min