Victoria sponge cake
TM6 TM5 TM31

Victoria sponge cake

4.1 (93 évaluations )

Ingrédients

Sponge

  • 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
  • 170 g caster sugar
  • 3 eggs
  • 170 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp natural vanilla extract (optional)

Filling

  • 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 125 g fresh raspberries
  • 1 tbsp icing sugar, to dust

Infos nut.
par 1 portion
Calories
1565.5 kJ / 374.2 kcal
Protides
4.1 g
Glucides
39.2 g
Lipides
22.7 g
Graisses saturées
13.8 g
Fibre
1.4 g
Sodium
396.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives