Versions compatibles
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2119 kJ / 507 kcal
- Protides
- 25 g
- Glucides
- 78 g
- Lipides
- 7.9 g
- Graisses saturées
- 1.7 g
- Fibre
- 4.3 g
- Sodium
- 819 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5h 30min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Mushroom and Parmesan Risotto
40 min
Best Basic Houmous
5min
Crêpes
1h 15min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45min
Cardamom Bread and Butter Pudding
1h
Crêpes Suzette
35 min