Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 700 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 3 ząbki czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, słodkiej
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1500 g wody
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 299.6 kJ / 71.6 kcal
- Protides
- 13.6 g
- Glucides
- 0.9 g
- Lipides
- 1.6 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 0.4 g
- Sodium
- 250.2 mg
Recettes alternatives
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Schab chrzanowy
2h 30min
Schab z Varomy
3h 40min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1h 20min
Baleron z karkówki
50h 30 min
Schab gotowany na parze
1h 50min