Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Babka orzechowa
1h
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25 min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Ciasto frangipane
1h 45min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min