Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2625.8 kJ / 627 kcal
- Protides
- 22 g
- Glucides
- 71 g
- Lipides
- 29 g
- Graisses saturées
- 13.8 g
- Fibre
- 3 g
- Sodium
- 656.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Zapiekanka pasterska z serem cheddar
1h 10min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Spaghetti carbonara
40min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Spaghetti alla carbonara
30min