Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżki wody
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- kminek, mielony, do posypania
- zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
- pestki dyni, łuskane, do posypania (opcjonalnie)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 318 kJ / 76 kcal
- Protides
- 3 g
- Glucides
- 5 g
- Lipides
- 5.2 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 0.2 g
- Sodium
- 137 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Kolorowy wieniec wielkanocny
2h 30min
Scones z camembertem
45min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1h
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55min
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Pieczarki nadziewane
1h
Niemiecka sałatka ziemniaczana
1h 40min