Versions compatibles
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
100
g uien, gehalveerd
ou 100 g lente-uitjes, in stukken - 2 teentjes knoflook
- 10 g verse gember, in dunne plakjes
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 30 g peterselie, enkel de blaadjes
- 30 g koriander, enkel de blaadjes
- 60 g olijfolie
- 1 citroen, enkel het sap
- 1 tl fijn zout
- 600 g zeeduivel filet, zonder vel, graatloos, in 4 stukken
- 30 g verse muntblaadjes, enkel de blaadjes
- 180 g wortelen, in stukken
- 100 g rapen, in stukken
- 150 g aardappelen, in stukken (3 x 3 cm)
- 1 gekonfijte citroen, in 4 stukken (zie tip)
- 1 snuifje fijn zout, naar smaak
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogd gemalen kurkuma
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje kaneel
- 550 g water
- verse muntblaadjes
- verse korianderbladeren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 1619 kJ / 387 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 15 g
- Lipides
- 21 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Kippennoedelsoep
1h 35min
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Pas d’évaluation
Zuivelvrije tzatziki
Pas d’évaluation
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Pas d’évaluation
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Pas d’évaluation
Drie kaas pides
1h 40min
Gebakken buns
Pas d’évaluation
Levercake
Pas d’évaluation
Graubünden gerstsoep
Pas d’évaluation
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Sushi buche met mango, zalm, avocado en gemberchips
2h
Confituur van ananas en gember
40min