Versions compatibles
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g verse mosselen
- 160 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 40 g olijfolie
- 200 g verse pijlinktvisringen
- 200 g paprikamengeling (bv. rood, groen), in stukken (3 cm)
- 50 g chorizo, in dunne schijfjes
- 400 g tomaten uit blik, volledig, inclusief sap, grof gehakt
- 1 ½ tl zout
- 2 snuifjes saffraandraadjes (0.1 g)
- 200 g water
-
½
tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
ou ½ blokje kippenbouillon (voor 0,5 l) - 350 g witte korte korrel rijst, voor soepen enz., 13 min kooktijd (zie tip)
- 50 g rauwe garnalen, gepeld
- 1 citroen, in partjes, voor bij het serveren
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 1593 kJ / 377 kcal
- Protides
- 17 g
- Glucides
- 51 g
- Lipides
- 11 g
- Fibre
- 3 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Couscous van zeebarbeel met paprika
Pas d’évaluation
Penne met tonijn
35min
Penne met mosselen
1h 5min
Mojo saus (voor zeevruchten)
10min
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30min
Taboulé met quinoa en tonijn
40min
Groenten-aardappelsalade met kip
1h 15min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30min
Champignons of zwammen met look
20min