Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 2 ząbki czosnku
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
15
g smalcu
ou 15 g oleju - 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 2 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki majeranku, suszonego
- 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- śmietana, 18% tłuszczu, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 986.9 kJ / 235.9 kcal
- Protides
- 6.9 g
- Glucides
- 28.6 g
- Lipides
- 10.5 g
- Graisses saturées
- 3.5 g
- Fibre
- 3.1 g
- Sodium
- 507.3 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Kaszubskie kotlety rybne
35min
Kartacze z mięsem
1h
Paprykarz à la szczeciński
45min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1h 15 min
Kopytka
40min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2h 15 min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4h 45min
Szybkie zacierki
20 min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Kiszka ziemniaczana
4h 20 min
Blok czekoladowy
6h 15min