Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Les nonnettes
- 70 g de cassonade
- 200 g de miel d'oranger
- 100 g d'eau
- 100 g de lait demi-écrémé
- ½ - 1 c. à café de zeste d'orange râpé
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour la plaque
- 270 g de farine de blé, et un peu pour la plaque
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 5 gouttes d'arôme d'orange
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 200 g de confiture de cassis
Le glaçage
- 30 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 793 kJ / 184 kcal
- Protein
- 2.1 g
- Carbohydrates
- 35.1 g
- Fat
- 4.3 g
In Collections
Alternative recipes
Terrine de canard
24h
Cake aux fruits confits
4h
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Strüdel d'automne
1h 15min
Douillon aux poires
1h 15min
Biscuit coco-canneberge
20min
Bouchée croquante à l'abricot
24h 55min
Tarte aux abricots et au nougat
2h 20min
Gâteau nantais
1h
Les financiers aux canneberges
35min
Macaron de Saint-Emilion
1h