Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 gousse de vanille
- 45 g de sucre
- 570 g de crème à fouetter 33%-35% M.G.
- 30 g de lait écrémé en poudre instantané
- ⅛ c. à thé de sel
- 285 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
- 30 g de sucre inverti
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1425 kJ / 340.6 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Carbohydrates
- 13.7 g
- Fat
- 30.1 g
- Saturated Fat
- 18.2 g
- Fibre
- 0 g
- Sodium
- 97.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Crème de tomates et grilled cheese Deuxième bol
40min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1h 50min
Crème glacée au beurre d'arachides
8h 20 min
Sucre inverti
4h 20min
Trempette bière et fromage
15 min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 min
Herbes salées
15 min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4h 45 min
Mayonnaise bistro
5min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Riz aux herbes
35 min