Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux (optional)
La pâte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 200 g de lardons
- 4 œufs
- 50 g de lait
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- ¼ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 0.6 g
In Collections
-
Basiques - Plats traditionnels 12 Recipes, France
-
Best-of Octobre 9 Recipes, France
-
Choix des portions - Best of 100 Recipes, France
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Spain
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 239 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Switzerland
-
Ma cuisine au quotidien 196 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Canada
Alternative recipes
Tarte au thon et à la tomate
30min
Quiche sans pâte
45 min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Gratin de pâtes
25min
Hachis parmentier
50 min
Quiche au poireau
55min
Courgettes farcies
45 min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1h 20min
Quiche auvergnate
1h 20min
Tomates farcies
50 min
Flammekueche
1h 25 min
Tarte basquaise
55min