Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 1 œuf
La garniture
- 100 g de beurre, en morceaux
- 2 œufs
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de rhum
- 500 g de mirabelles, coupées en deux et dénoyautées
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1694.2 kJ / 404.2 kcal
- Protein
- 8.2 g
- Carbohydrates
- 46.4 g
- Fat
- 19.9 g
- Fibre
- 4.2 g
In Collections
Alternative recipes
Clafoutis aux abricots
55 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Tarte abricot-framboise
1h 15 min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte aux myrtilles
3h 15 min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte à la rhubarbe
1h