Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de rhum
- 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1335 kJ / 318 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Carbohydrates
- 34.5 g
- Fat
- 15.7 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Clafoutis aux abricots
55min
Clafoutis figues-amandes
50min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1h 50min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte crumble aux abricots
1h 40 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min
Amandine aux abricots
1h 30 min