Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 12.2 g
- Lipides
- 10.7 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodium
- 116.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35 min
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55 min