Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
ou 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Protides
- 5.5 g
- Glucides
- 12.2 g
- Lipides
- 10.7 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodium
- 116.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Markiza czekoladowa
2h 25min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Ciasto frangipane
1h 45 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Sernik nowojorski
7h 50min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h