Versions compatibles
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 75 g oleju kokosowego
- 100 g masła orzechowego
- ¼ łyżeczki soli morskiej, w płatkach, plus dodatkowa ilość do posypania (optionnel)
- 270 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 270 g mleczka kokosowego
-
100
g syropu z agawy
ou 100 g syropu klonowego - 10 g wody
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 819.2 kJ / 195.8 kcal
- Protides
- 2.8 g
- Glucides
- 15 g
- Lipides
- 13.9 g
- Graisses saturées
- 9.5 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 5.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Chałwa sezamowa
1h 20min
Lody kokosowe
6h 30min
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3h
Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe
55min
Orzeszkarmel (mrożona orzechowa kawa zbożowa)
5min
Budyń kokosowy z malinami
15min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2h 50min
Tiramisu na kawie zbożowej
5h 25 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2h
Batoniki żurawinowo-kokosowe
1h 40min