Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 180 g mleka
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
ou 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 200 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 1 szczypta soli
- 500 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 60 g oleju
- 1 jajko
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- drobny cukier, do posypania
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 1261.1 kJ / 301.4 kcal
- Protides
- 7.5 g
- Glucides
- 42.6 g
- Lipides
- 11.3 g
- Graisses saturées
- 4.3 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 49.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2h
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Placek czosnkowo-serowy
2h
Świderki z makiem
2h 10min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1h 55min
Bułki maślane z ziarnami
2h
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1h 50min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2h 45min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1h 50min