Tort z szampańskim kremem

Tort z szampańskim kremem

3.4 9 évaluation
Préparation 25min
Total 2h 50min
12 kawałków

Ingrédients

Biszkopt
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 175 g mąki pszennej
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40 g gorącej wody
Szampański krem
  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 limonka ekologiczna
  • 3 żółtka
  • 150 g cukru plus 3 łyżki
  • 25 g żelatyny w proszku
  • 200 g szampana
    200 g wina musującego, typu Prosecco
  • 250 g ciemnych winogron
  • sok z ½ cytryny

Niveau

moyen


Infos nut. par 1 kawałek

Sodium 116.4 mg
Protides 5.9 g
Calories 1326.6 kJ / 317.1 kcal
Lipides 12.2 g
Fibre 0.7 g
Graisses saturées 6.7 g
Glucides 44.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ?

Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !

Inscrivez-vous à notre essai gratuit de 30 jours et découvrez le monde de Cookidoo®. Sans engagement.

Créer un compte gratuitement Plus d’informations


Vous pourriez aussi aimer...