Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Spód kokosowy
- 260 g herbatników kokosowych, typu Łakotki kokosowe, połamanych na kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
Krem kokosowy
- 400 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 50 g cukru pudru
- 20 g wiórków kokosowych
- 5 kiwi, dojrzałych, pokrojonych w 3-4 mm plastry
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1536.5 kJ / 367.2 kcal
- Protides
- 4 g
- Glucides
- 20.2 g
- Lipides
- 31 g
- Graisses saturées
- 17.9 g
- Fibre
- 1.5 g
- Sodium
- 216.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Ciasto arbuz
6h
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6h 30min
Ciasto na ciemnym piwie
3h 30 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1h 50min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6)
6h 10min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Piernikobrownie
1h
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Mrożony sernik mojito
24h 30min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6h 20min
Ciasto Rafaello
8h 30min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4h 40min