Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Panna cotta
- ½ laski wanilii
- 200 g mleka
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku (12 g)
-
60
g erytrytolu (patrz wskazówka)
ou 60 g ksylitolu (patrz wskazówka) - 400 g jogurtu greckiego, w temp. pokojowej
Sos morelowy
- 500 g moreli, świeżych, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
70 - 80
g erytrytolu
ou 70 - 80 g ksylitolu - migdały, w płatkach, do dekoracji
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 670 kJ / 167 kcal
- Protides
- 13 g
- Glucides
- 25 g
- Lipides
- 2 g
- Graisses saturées
- 1.1 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 70 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2h 35min
Serniczki w słoikach
4h
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40min
Deser Czarny Las w szklankach
45min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1h 40min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3h 15min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Panna cotta
3h 15min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50min