Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
250 - 300
g białych bułek, czerstwych (3-4 szt.), pokrojonych na 1,5 cm kromki
ou 250 - 300 g czerstwego chleba białego, pokrojonego na 1,5 cm kromki - 500 g mleka
- 100 g cukru
- 25 g masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka
- masło klarowane, do smażenia
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1267.1 kJ / 302.8 kcal
- Protides
- 8.3 g
- Glucides
- 41.5 g
- Lipides
- 11.6 g
- Graisses saturées
- 6.2 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 261.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1h 50min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30min
Małdrzyki krakowskie
25min
Racuchy na maślance
30min