Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 150 g cukru
- skórka z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 szczypta soli
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
- 700 g marmolady z pigwy, pokrojonej na kawałki
-
70
g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
ou 70 g brandy - masło, do natłuszczenia formy
Tarta
- 1 białko, do posmarowania ciasta
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 3448 kJ / 824 kcal
- Protides
- 7 g
- Glucides
- 134 g
- Lipides
- 29 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1h 50min
Lemoniada ziołowa
1h 10 min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM5)
4h 40min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122h 20min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2h 30min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Keks
2h 30min
Ciasto z kruszonką
3h 20min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20 min