Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 2 - 3 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
- 300 - 350 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g wody
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ - 1 łyżeczka soli
Wierzch focacci
- 2 pomidory (250-300 g), pokrojone w 3 mm plastry
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g sera pecorino
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
- 4 łyżki grzanek, z podpieczonego chleba, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki (optionnel)
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 656.5 kJ / 156.9 kcal
- Protides
- 5.1 g
- Glucides
- 18.3 g
- Lipides
- 7.6 g
- Fibre
- 2.3 g
Recettes alternatives
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Focaccia z kiełbasą
2h
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Scones z camembertem
45min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Bułeczki z dymką
3h 20min
Słodka focaccia z jabłkami
1h 45min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2h 10min