Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Focaccia z cebulą
2h 20min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2h 50min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Szołder (murzin) wielkanocny
2h 45min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Słodka focaccia z jabłkami
1h 45min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h