Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Pizzowe muffiny
1h 50min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Litewskie bliny pszenno-owsiane
1h 10min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Focaccia serowa z pomidorami
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Chlebek do odrywania z serem
1h 50min