Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
130
g de lait, et un peu pour la dorure
or 130 g de crème fraîche, et un peu pour la dorure -
20
g de levure boulangère fraîche
or 10 g de levure boulangère sèche - 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, froid, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf, pour la dorure
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 829 kJ / 197 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Carbohydrates
- 20.9 g
- Fat
- 10.5 g
Alternative recipes
Pain cocotte
2h 20min
Gâche vendéenne
3h 20 min
Brioche "super bonne"
3h
Baguette viennoise
2h 30min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Baguette viennoise
4h 25 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min