Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 175 g de beurre doux, 150 g préalablement congelés en morceaux et 25 g pour la frangipane
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de fécule de maïs
- 130 g de lait
- 100 g d'amandes en poudre
- 1 œuf entier
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2220.2 kJ / 538 kcal
- Protein
- 8.8 g
- Carbohydrates
- 41.7 g
- Fat
- 36.7 g
- Fibre
- 3.3 g
In Collections
Alternative recipes
Les gaufres de la foire
3h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Napolitain
73h 40min
Génoise
50min
Fraisier
12h 45min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Mille-feuille
1h 45min
Biscuit roulé
1h 50 min
Brioche "super bonne"
3h
Tarte tropézienne
3h