Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Réalisation de la pâte sucrée
- 65 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre mou, en morceaux
- 20 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 35 g d'œuf (1 petit œuf)
- 180 g de farine T55 de préférence
Réalisation de la crème pâtissière
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 350 g de lait
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 60 g de sucre en poudre
- 35 g de fécule de maïs
Cuisson et finitions
- 250 g de framboises
- quelques pistaches vertes, concassées, pour la décoration
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2830 kJ / 676 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 79 g
- Fat
- 32 g
Alternative recipes
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30min
Sablés viennois
45 min
Muffins crumble aux myrtilles
45 min
Fraisier
15h
Paris-Brest
3h
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Carrés de crumble coco-framboise
40 min
Brioche extra moelleuse
3h 45 min
Financiers à la framboise
25min
Tartelette fine aux pommes
3h
Tartelettes au citron meringuées
14h 15 min
Tarte aux framboises et au lemon curd
3h 50 min