Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 60 g de rhum
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2367 kJ / 563.1 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 54.4 g
- Fat
- 33.6 g
- Fibre
- 2.5 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau basque à la confiture de cerises
50min
Tarte aux noix de pécan
1h 25min
Far breton aux pruneaux
2h
Tarte aux abricots et au nougat
2h 20min
Tarte chocolat café
3h 15min
Merveilleux au chocolat
2h 45min
Gâteau nantais et glace au rhum
13h 15min
Gâteau battu
3h
Gâteau fondant aux noix
40min
Gâteau nantais
1h
Tarte façon "crème brûlée"
4h
Far breton aux pruneaux
1h 10 min