Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
-
200
g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
ou 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia - 200 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 2 jajka, w tym 1 roztrzepane
- 200 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- erytrytol, do posypania
- mieszane ziarna, np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
- cukier kokosowy, do posypania
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 340.8 kJ / 81.4 kcal
- Protides
- 2.2 g
- Glucides
- 4.9 g
- Lipides
- 6.2 g
- Graisses saturées
- 3.7 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodium
- 49.5 mg
Recettes alternatives
Ślimaczki z makiem i żurawiną
2h 10min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2h 5min
Ciastka ANZAC
40min
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40min
Masa makowa z białego maku
30min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2h
Ciastka „kwiatki” na patyku
2h 5min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1h 15min
Warkocze orzechowe
2h
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Słodkie maślane rogale
2h 10min
Rogaliki à la pizza
1h 5min