Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 80 g mleka
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 10 - 40 g cukru (patrz wskazówka)
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
ou 1 łyżeczka suchych drożdży (patrz wskazówka) - 2 jajka
- 320 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- 500 g wody
- Infos nut.
- par 1 sztukę
- Calories
- 663.4 kJ / 158.6 kcal
- Protides
- 4.8 g
- Glucides
- 22.2 g
- Lipides
- 5.6 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodium
- 214.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Bułki z kminkiem
30min
Bawarski chleb preclowy
2h
Chleb na parze
2h 20min
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2h
Bułki na piwie z cheddarem
3h 15min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1h 50min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30min
Gotowanie na parze pasternaku (200-500 g)
20min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30min
Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie
14h 45min
Chleb codzienny na drożdżach
3h 45min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2h