Versions compatibles
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Gevulde gestoomde broodjes met champignonsaus
- 150 g melk
- 2 - 3 snuifjes suiker
- 1 tl gedroogde gist
- 1 ei
- 250 g bloem, 10% eiwitgehalte
- 1 tl bakpoeder
- 1 ¼ tl zout
- ¼ tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 60 g uien, gehalveerd
- 3 knoflookteentjes
- 300 g kippengehakt
- 1 tl Dijon mosterd
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- olie, om in te vetten
- 80 g sjalotten, gehalveerd
- 5 g verse peterselie, blaadjes
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukjes gesneden
- 300 g champignon de Paris, vers, in plakjes gesneden
- 150 g water
- 200 g room, min. 30% vet
Zuurkoolsoep
- 120 g uien, gehalveerd
- 120 g baconblokjes
- 1000 g water
- 250 g zuurkool, vers, gekookt
- 80 g wortelen, in plakjes gesneden
- 2 laurierbladeren, gedroogd
- 3 - 4 jeneverbessen
-
2
tl groentebouillonpasta
ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 2 - 3 aardappelen (ca. 100 g), in blokjes gesneden (2-3 cm)
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- verse peterselie, voor de garnering
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 3734.3 kJ / 892.5 kcal
- Protides
- 34 g
- Glucides
- 87.9 g
- Lipides
- 46.4 g
- Graisses saturées
- 22.5 g
- Fibre
- 9.6 g
- Sodium
- 1874 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Quiche met kip en peer
2h 40min
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Pas d’évaluation
Vegan pudding
15 min
Spek en fontina gerolde pizza
Pas d’évaluation
Paashaas apero-hapjes
Pas d’évaluation
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Pas d’évaluation
Gestoomde knoedels met kool en varkensvlees
1h 35min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1h 5min
Kipsuprêmes met honing, limoen en mangochutney
1h 15 min
Glasmie met garnalen en knoflooksaus
1h 15 min
Mosterd-dillesaus
2h 15min