Versions compatibles
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Engelse citroenpudding met stroop
- 60 g boter, en iets meer om in te vetten
- 280 g bruine suiker, en iets meer om te bestrooien
- 160 g citroensap
- 850 g water
- 4 - 6 kleine stukjes citroenschil, naar smaak
- 15 g melk
- 130 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
Boeuf bourguignon en serveren
- 3 teentjes knoflook
- 200 - 250 g uien, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 700 g rundvlees, in blokjes (2-3 cm) (bij voorkeur bovenbil, schouder, nekstuk of wang)
- 150 g ontbijtspek, in reepjes
- 300 g rode wijn, bij voorkeur Bourgognewijn of een volle rode wijn
- 200 g water
- 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 bouquet garni (laurier, tijm en peterselie)
- 200 g verse champignons
- 300 g wortelen
- 1 - 2 el maïszetmeel (optionnel)
- stokbrood, in sneetjes, om op te dienen
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 5931 kJ / 1417 kcal
- Protides
- 49 g
- Glucides
- 104 g
- Lipides
- 82 g
- Graisses saturées
- 44 g
- Fibre
- 5.9 g
- Sodium
- 1267 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Pas d’évaluation
Champagne en pompelmoes sorbet
Pas d’évaluation
Cashew cheddarkaas
Pas d’évaluation
Burgers met zeeduivel en zalm
20 min
Parelgerst- en champignonsoep
Pas d’évaluation
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30 min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Pas d’évaluation
Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
55 min
Bessencurd
20 min
Spaghetti muffins
55 min
Burgers van aardappelbeignets en spinazie
35 min
Amandelverslaving
1h