Compatible versions
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La veille
- 250 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, en morceaux
- 500 g de semoule de blé dur moyenne
- quelques gouttes d'extrait de vanille
- 150 g d'eau de fleur d'oranger
Le jour même
- huile, pour le moule
- 36 amandes non émondées
- 50 g de beurre fondu
- 500 g d'eau
- 300 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau de fleur d'oranger
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3831 kJ / 910 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 152 g
- Fat
- 28 g
In Collections
Alternative recipes
Chorba freekeh
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Berkoukes
50 min
Chorba tunisienne
45min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min
Fekkas (biscuits croquants)
45min
Cachir de poulet aux olives
7h
Crème fouettée mascarpone
5min
Fricassés orientaux
2h 20min
Sfenj - Donuts
2h 45min