Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 41 mg
In Collections
Alternative recipes
Crumble pommes-framboises
50min
Fiadone au citron
3h 50 min
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Cake au citron
1h 50min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10 min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Crumble pomme-cannelle
45min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Tarte Tatin
1h
Glace au sarrasin, crumble et pêches
13h 50 min