Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La ganache à la vanille (la veille)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 750 g de crème liquide 35% m.g.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 150 g sucre en poudre
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 75 g d'huile végétale
- 220 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 3 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2242.1 kJ / 537.7 kcal
- Protein
- 6.7 g
- Carbohydrates
- 37.8 g
- Fat
- 39.9 g
- Fibre
- 0.7 g
In Collections
Alternative recipes
Layer cake
1h 45min
Cupcakes en sapin
1h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes au chocolat
12h
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Gâteau licorne
3h
Génoise au chocolat
45 min
Cupcake aux myrtilles
1h 55min
Naked cake aux framboises
1h 30 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15 min