Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g d'eau
- 1 pincée de sel
La garniture
- 200 g de crème fraîche
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 25 g de calvados
- 800 g de pommes, épluchées, épépinées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1294.4 kJ / 310.3 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Carbohydrates
- 26.5 g
- Fat
- 21.3 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte tatin
1h
Quatre-quarts aux poires
55 min
Far aux abricots
1h 15 min
Far aux pruneaux
1h 5min
Amandine aux abricots
1h 30min
Moelleux aux pommes
50min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Tarte poire-chocolat
55 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Flan pâtissier
4h 25 min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min