Sri Lankan red beef curry with rice
TM6 TM5

Sri Lankan red beef curry with rice

4.7 (3 évaluations )

Ingrédients

  • 300 g basmati rice
  • 2 tsp extra virgin olive oil
  • ½ tsp sea salt

Curry powder

  • 15 g coriander seeds
  • 15 g cumin seeds
  • 1 tbsp fennel seeds
  • 20 g long grain rice
  • 5 cardamom pods
  • 3 whole cloves
  • 1 sprig fresh curry leaves
  • ½ cinnamon quill

Red beef curry

  • 3 cardamom pods
  • ½ cinnamon quill
  • ½ tsp ground fenugreek
  • 6 whole cloves
  • ½ tsp black peppercorns
  • 1 brown onion (approx. 180 g), cut into halves
  • 4 garlic cloves
  • 20 g fresh ginger, peeled
  • 1 stalk fresh lemongrass, white part only
  • 2 fresh long red chillies, cut into pieces and deseeded if preferred
  • 1 tsp ground turmeric
  • 12 fresh curry leaves
  • 6 pandan leaves, tied into knots
  • 50 g olive oil
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (4 cm)
  • 400 g canned coconut cream
  • 2 tsp sea salt
  • 2 tbsp vinegar
  • 500 g water

Infos nut.
par 1 portion
Calories
4471.7 kJ / 1068.8 kcal
Protides
66.2 g
Glucides
90.3 g
Lipides
49.8 g
Graisses saturées
26.3 g
Fibre
7 g
Sodium
1433.9 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives

/search/fr-CA?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r906061