Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
TM6 TM5

Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde

4.4 (64 évaluations )

Ingrédients

Roasted Roots

  • 500 g raw beetroots (approx. 4 medium), peeled, quartered
  • 500 g Jerusalem artichokes, peeled, halved or quartered if large
  • 40 g water
  • 40 g red wine vinegar
  • 20 g olive oil
  • ¼ tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Salsa Verde

  • 30 g pickled capers, drained
  • 45 g cornichons, drained
  • 5 g fresh mint leaves
  • 15 g fresh parsley leaves
  • 5 g fresh basil leaves
  • 65 g olive oil
  • 15 g lemon juice, freshly squeezed
  • ¼ tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Lentils

  • 3 garlic cloves
  • 200 g dried Puy lentils
  • 200 g tinned chopped tomatoes
  • 300 g water
  • 1 bay leaf
  • 6 sprigs fresh thyme
  • ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled (see tip)
    ou ½ tsp vegetable stock paste, homemade
  • 5 g olive oil
  • 5 g red wine vinegar
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 80 g watercress

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2546 kJ / 611 kcal
Protides
19 g
Glucides
48 g
Lipides
36 g
Graisses saturées
5 g
Sodium
1136 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives

/search/fr-CA?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r576833