Persian Love Cake
TM6 TM5

Persian Love Cake

4.6 (111 évaluations )

Ingrédients

Sponge

  • 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
  • ½ tsp ground cardamom
  • 250 g blanched almonds
  • 1 lemon, thin peelings of skin
  • 150 g light brown sugar
  • 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
  • 4 medium eggs
  • 100 g plain flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 tsp rose water
  • 1 pinch fine sea salt

Syrup

  • 40 g lemon juice
  • 30 g light brown sugar

Icing and Decoration

  • 200 g mascarpone
  • 40 g icing sugar
  • ½ tsp rose water
  • edible rose petals

Infos nut.
par 1 slice
Calories
1916.7 kJ / 458.1 kcal
Protides
10 g
Glucides
31.3 g
Lipides
34.4 g
Graisses saturées
13.5 g
Fibre
3 g
Sodium
138.7 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives

/search/fr-CA?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r340865