Black forest cake
TM6 TM5 TM31

Black forest cake

4.6 (64 évaluations )

Ingrédients

Filling

  • 300 g frozen pitted cherries, cut into halves
  • 80 g Kirsch (see Tips)
  • 1 tbsp white sugar
  • 50 g water
  • 1 tsp vanilla bean paste

Cake

  • butter, for greasing
  • 150 g plain flour
  • 200 g caster sugar
  • 30 g cocoa powder
  • ½ tsp salt
  • 3 tsp baking powder
  • 100 g water
  • 90 g vegetable oil
  • 3 eggs, separated
  • 1 tsp vanilla bean paste

Assembly

  • 60 g dark chocolate, plus extra, shaved, for garnishing
  • 800 g pouring (whipping) cream
  • 1 tbsp caster sugar
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 80 g Kirsch

Infos nut.
par 1 portion
Calories
2185.9 kJ / 520.4 kcal
Protides
5.8 g
Glucides
41.6 g
Lipides
37.7 g
Graisses saturées
19.7 g
Fibre
1.7 g
Sodium
564.5 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives

/search/fr-CA?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r105670