Versions compatibles
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 60 g rauwe amandelen
- 80 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
70
g vers geperst sinaasappelsap
ou 70 g vers geperst bloedsinaasappelsap - ¼ tl gemalen kaneel
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 30 g agavesiroop
- 50 g witte wijnazijn
- 60 g gedroogde veenbessen
- 15 g verse korianderbladeren, en iets meer als afwerking
- 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 250 g parelgerst
- 1000 g water
-
3 - 4
sinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
ou 3 - 4 bloedsinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2221 kJ / 530.8 kcal
- Protides
- 13 g
- Glucides
- 86.7 g
- Lipides
- 17.3 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 17.7 g
- Sodium
- 1187.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Lactose- en eivrije cookies met chocolade
20min
Tajine van lam met abrikozen en honing
1h 30min
Risotto met oesterzwam en champagne
35min
Vegan moussaka
1h 50min
Curry-wortelbrood
1h 5min
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Pas d’évaluation
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50min
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1h
Roerbak met aubergines en kofu
Pas d’évaluation
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Pas d’évaluation
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Havermoutpap met vers fruit
15min