Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Zalewa do peklowania
- 2000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili (optionnel)
- 40 g soli peklowej
- 1 szynka, wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 250 g wody
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1768.9 kJ / 422.5 kcal
- Protides
- 34.6 g
- Glucides
- 47.5 g
- Lipides
- 10.9 g
- Graisses saturées
- 3 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 1094.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8h 35min
Rolada mięsna
1h 10min
Rolada ze schabu
5h 15min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Wielkanocny pasztet z królika
3h
Schab chrzanowy
2h 30min